een WEEK.
Door: Wieteke
Blijf op de hoogte en volg Wieteke
26 Juni 2008 | Nieuw Zeeland, Winton
Vorig weekend zijn we voor de laatste keer als 'een gezin' weggeweest. We zijn naar Glenorchy gegaan, daar gingen we Jetboaten. ZO gaaf. Dat ding gaat 80 km per uur, 360 graden spin en alles. Voor 30 kilometer. Af en toe even gestopt, foto's genomen. De rivier was zo laag dat we een 1 keer zijn gestrand en eruit moesten om te duwen. Haha. De 'weg' daar naar toe is waar de Honda, Toyota, en Volkswagen reclame is opgenomen. En OOK Lord of the Rings! Ik heb op de plaats gestaan waar Frodo de ring laat vallen, de rivier waar alle gevechten in zijn, en waar alle monstertjes de bosjes uit komen. Ook het huis waar de film crew in sliep en alles. Ha, helemaal nutteloos maar erg leuk om gedaan te hebben. Die avond hebben we in Queenstown geslapen, in Vaughans huis. Nouja, hij woont daar met 3 vrienden. Het heeft een uitzicht over het hele Wakatipu meer, alle bergen, sneeuw, het is mooiste uitzicht wat ik ooit gezien heb. Hij heeft het goed voor mekaar daar.
De hele week zijn we bezig met production. De HELE tijd. Elke dag na school tot 6 uur, alle pauzes, en volgende week zondag de hele dag. Het wordt dan wel erg gaaf. Maandag hebben we een voorstelling, dinsdag, woensdag en donderdag. Dan vrijdag naar school, hele dag huilen en dan na de grote pauze naar het vliegveld..
Vanochtend zijn een vriend en ik naar Invervegas geweest om Warenka uit te zwaaien. Mijn beste vriendinnetje van vorig jaar, gaat terug naar Mexico. Het was echt verschrikkelijk, niet een klein beetje. Ik heb thuis op de kalender bij 4 Juli heel groot staan 'DOES NOT EXIST ' met een dik kruis er doorheen. Ik wou dat het waar was haha.
Verder heb ik op school nu alles wel afgerond, alle dingen ingeleverd en alles. Alle leraren zijn allemaal verdrietig, als ik wegga zijn er nog maar 2 mensen in mn Agriculture class en 4 in Aardrijkskunde. Jess heeft me een boek gegeven en iedereen schrijft er verhalen in. Ik heb ze ngo niet gelezen, maar dat gaat gebeuren in het vliegtuig..
De laatste 2 dagen heeft het veel en hard gesneeuwd, de skifields zijn nog maar 2 dagen open geweest. Er lag helemaal geen sneeuw op de bergen toen we daar afgelopen weekend zijn geweest. In plaats van een ski piste was er een grote waterval. (Op de terugweg zijn we naar de top van de Remarkebles gereden een groot skifield) Lag een klein beetje sneeuw, dus met Rob een sneeuwballen gevecht gehouden !
Ik plaats nog wel een keertje wat voordat ik wegga. Ma heeft de vluchtnummers en alles als je het wilt weten. ;)
Dikke knuffel, en heeeel erg bedankt voor alle lieve kaartjes en emailtjes de laatste week !
Liefs, Wieteke
26 Juni 2008 - 05:33
Potatoe:
Mooi verhaal. In het boek over N.Z., die jetboat gezien.Lijkt me sensationeel.Vast geen milieuvriendelijk Gieters electromotortje.Voor ons even wennen , als je schrijft over een sneeuwballengevecht.Hier prima weer en zon.Wordt ff aanpassen straks. Hoe je het cook bekijkt, voor jou een jaar met onvergetelijke herinneringen. Dus "not a dream, but reality". heb je mooi meegemaakt en pakken ze je niet meer af.Veel plezier met
je production, als die dag net zo'n succes wordt als het gala, zit je snor.
Hou je haaks, geniet en tel maar af.
Big hug, see you and catch the hug .
26 Juni 2008 - 07:24
Melissa:
Heey meis!
Zo te horen heb je het super naar je zin gehad en daar ben ik blij mee! Erg jammer voor de mensen daar dat je weer terug hier heen komt. Het zal jou vast ook wel wat doen! Maar wat superleuk dat ze zo;n boek voor je aan het maken zijn! Dat is zeker een mooie herrinering & afsluiter! Gaat je paardje ook mee naar hier? Ik spreek je wel weer. xx Melissa ( Astor) -
26 Juni 2008 - 07:43
Maartje:
Jeeetje nog maar een week! Wat gaat dat snel zeg!
Kan me voorstellen dat je nog helemaal niet weg wilt, je belevenissen daar klinken zoo gaaf allemaal :D. Maar stiekem vind ik het wel leuk dat je alweer bijna terugkomt hihi.
Sterkte met afscheid nemen en als ik je niet meer spreek, alvast een hele goede reis en tot snel! :D
Liefs, Maartje -
26 Juni 2008 - 08:42
Nada:
Hee lieve Wieteke !
Geniet echt heel erg van je laatste week daar.
Alles klinkt nog steeds als een sprookje.
Maar denk maar zo: thuis zijn er ook weer hele leuk dingen.
Snap dat je het heel erg moeilijk zal hebben met afscheid nemen! Heel erg veel sterkte meis.
Als je terug bent zie ik je snel :D
Dikke knuffel xxx -
26 Juni 2008 - 08:55
JEM:
Wat hier allemaal nog aan toe te voegen. Jij met je dubbele gevoelens daar en wij hier blij.!
Wat heerlijk dat je het daar nog zo geweldig hebt de laatste 14 dagen. Ik kan me voorstellen dat slapen nu zonde van je tijd is.Uitrusten kan wel in het vliegtuig. Tot gauw. -
26 Juni 2008 - 15:19
Maaike En Mariska :
Haaay Wieteke,
Ik zit bij Mariska eens eem te buurten.
Dikke hipheid dat we je over (twee toch? :O) weken weer zien!
Kusjemusjepusje -
26 Juni 2008 - 15:29
Mark:
hippe shit ouwe:D
wieteke komt bijna thuis (H) -
26 Juni 2008 - 20:18
Jacqueline:
Hoi nicht,
tja het gaat nu wel erg hard voor je, al vinden wij het fijn dat weer thuis komt. (al zal ik je verhalen wel missen!)
Wat gaaf dat je de plekken van Lord of the R. hebt gezien. We kennen het boek en de fil uit het hoofd. (hebben de hele fil al zeker 6 x gezien, ZO gaaf!) Nou lieve schat, wij gaan volgende eek op vakantie dus bij deze wensen we je vast HEEL veel sterkte en een goede reis!!!! Liefs uit Gasteren!!! -
29 Juni 2008 - 20:38
Chantal:
hey meid,
Yeah je komt weer terug. ik hoor al dat je het er echt leuk hebt. ik hoop je snel weer te zien en te spreken. geniet nog maar van je laatste daagjes in NZ.
KUSKUS MIJ
30 Juni 2008 - 18:06
Dido:
YEAH Wieteke weer in eigen land :D
Ik weet dat het voor jou heel erg moeilijk moet worden, je hebt daar gewoon een nieuw leven opgebouwd, wat nu in een keer weer afgebroken wordt.
Ik hoop dat het afscheid te doen valt en dat ik je snel zie!
Dikke kus
(Apats is veilig en wel aangekomen op zijn nieuwe stal :D )