'Weather forecast for Southland: mainly horrible'
Door: Wieteke
Blijf op de hoogte en volg Wieteke
12 Augustus 2011 | Nederland, Zwolle
Eindelijk een half uurtje gevonden waarin ik mn weblog even kan updaten (met foto's!!!!) Maandag en dinsdag druk bezig geweest met meer dan 900 schapen te ontwormen, in te enten en de zieke er tussen uit te vissen. Frans kon amper lopen v/d spierpijn de volgende dag, ik ben nog wel vrij fit. Maandagavond met Glenn (1 van mn beste vrienden) uit eten geweest en de 3 jaar bijgekletst. In Winton was er geen lekker toetje te vinden dus daarvoor maar speciaal naar Invercargill gereden (toch maar 40km verderop) Woensdag ochtend nog wat dingen gedaan op de boerderij en smiddags naar de Catlins gegaan. Dat is een heel groot inheems bos (met bomen en planten die alleen in NZ voorkomen) en vogels. Lijkt verdacht veel op een oerwoud. Het ligt pal aan zee dus ook in veel baaitjes geweest en op de meest afgelegen paden, alsof je naar het eind van de wereld reed. Frans vond vooral het petrified forrest (een 125 miljoen jaar oud bos dat versteend is in de zee, alleen te zien bij eb en dit is de enige ter wereld) erg interessant!
Gisteravond naar de eindejaars musical geweest van school samen met Rose Cheralyn Frans en Glenn. Dat ik daar 3 jaar geleden stond haha, veel oud leraren gezien en mensen die mij herkenden en ik hen niet meer. Zelfs het complete hockeyteam wist nog wie ik was.. haha! Het was zo geweldig en Frans heeft in tijden niet meer zo gelachen. Het ging over 'Australia almost got talent' Frans tranen in zn ogen van het lachen en erg leuk dat ie nu wist waar ik elke vrijdag braaf het volkslied stond te zingen in mn uniformpje! Sterker nog; ik ga vanavond nog een keer. ;)
Ik heb ze beloofd een appeltaart te bakken ala Hollandia dus dat ga ik nu doen samen met Cheralyn, en hout zoeken. De lucht wordt al aardig donker..
Oja, het water hier. Wel even goed verhaal. Dat wordt rechtstreeks van het dak opgevangen, in een grote tank en rechtstreeks weer de kraan in. Zonder filter, zonder chemische zooi. Erg leuk allemaal, maar als er dus een vogel poept zit dat dus de volgende dag in je koppie thee. Mjamm! In de zomer als het lang niet geregent heeft kopen ze een tank.
Nou, beter bewaren jullie wat zon en warmte voor ons in Nederland! De electrische deken maakt overuren hihi.
Liefs van Frans & Wieteke
12 Augustus 2011 - 06:07
J/p:
fijn jullie verslag te lezen van al die wederwaardigheden!, maar helemaal jullie schitterende foto's!Wij gaan nog een slag maken, de berichten beter dan mainly horrible, hopelijk hebben ze gelijk.Benieuwd naar de volgende update.We bewaren wat zon en hogere temperaturen voor jullie!
Liefs/groeten! -
12 Augustus 2011 - 11:56
Jacqueline:
Hoi Wieteke/Frans,
zo te lezen wordt er hard gewerkt en hebben jullie a lot of fun! Leuk dat ze je nog (her)kennen! Het bewaren van zon en warmte gaat vast lukken want wij verbruiken er nog steeds niets van. Heb bijna ook die electrische deken nodig, temperaturen van 14 graden overdag horen toch niet echt bij half augustus! Lieve mensen, have fun en blijf geneten daar! Veel groetjes uit Gasteren -
13 Augustus 2011 - 09:18
JEM:
heerlijk vooral die foto's te zien. We klussen en schilderen wat af, maar zweten zit er nauwelijks in, temperaturen beneden peil! Hoe ziet die zon er ook alweer uit? Blijf genieten!!!!!!!!!!!!