Kerstmis! - Reisverslag uit Winton, Nieuw Zeeland van Wieteke Wit - WaarBenJij.nu Kerstmis! - Reisverslag uit Winton, Nieuw Zeeland van Wieteke Wit - WaarBenJij.nu

Kerstmis!

Door: Wieteke

Blijf op de hoogte en volg Wieteke

26 December 2007 | Nieuw Zeeland, Winton

Boe !

Laten we voor de verandering is bij het begin beginnen, was een tip van een anonieme tipgever ; bij deze.

Woensdag zijn we naar Wanaka geweest voor 3 dagen om naar 'een paar' huizen te gaan kijken. 31 huizen, en 14 bouwkavels hebben we gezien. Ze wilden graag een vakantie huis om naar toe te gaan omdat er meerdere mensen in de familie zijn die af en toe even een pauze nodig hebben. Vrijdag uiteraard de laatste bouwkavel waar we naar toe gingen was perfect. Een uitizhct over het meer bergen en kleine eilandjes. In de zomer is het er gloeiend heet en en in de winter ligt er veel sneeuw. Nu moet er alleen nog op gebouwt worden, dus het gaat nog eventjes duren !

Toen we vrijdag terugkwamen, direct doorgeraced naar Te Anau. De zus van Rose woont daar. We hadden daar een vroeg Kerstmis met de hele familie, nog nooit zoveel gelachen Pictionary is een geweldig spelletje ! Daar een nachtje geslapen en toen terug naar huis. Na 400 schapen te verkast te hebben naar bed toe en de volgende dag weer vroeg op om je voor te bereiden op het 'echte' Kerstmis. Puddings, cakes, cadeautjes.. een ramp als je het mij vraagt. Voor Kerst naar de ouders van de man van Andrea (hostzus) geweest. Ze hebben een huis op het toppunt van de hoogste heuvel hier. Je ziet de lichtjes van de stad de bergen de zee Steward Island en alle heuvels. Een superhuis dus. De hele familie waren er en 2 mensen uit Canada, zijzelf komen uit Zimbabwe. Yenga gespeeld, gebowld geboxt getennised en geskied op de computer. (Zie foto's, je moet echt bowlen zoals in het echt, de computer meet je kracht en beweging) Nadat we veel te veel hadden gegeten een uur gewandeld waarbij ik Vaughan verslagen heb met de eindsprint!

Vandaag is het Boxingday, geen tweede kerstdag maar alle winkels hebben 50% korting of meer dat is het hele punt. Oh en of het nog niet druk genoeg was, zaterdag had ik een trektocht met Pettal door de heuvels en water dat was érg gaaf. Vanaf nu zijn ze aan het 'weening' wat betekent dat je de lammetjes bij de moeder weghaalt. Druk? Nee joh..

Ik denk dat dat het wel weer was, hier regent het vandaag maar gaat opklaren morgen. :)

Hoop dat iedereen een hele fijne kerst heeft gehad!

Cheers.
Wieteke.

• 26 December 2007 - 09:16

Maartje:

Zo jij hebt het inderdaad lekker druk gehad. Het klinkt echt geweldig allemaal :D
    Kerst klinkt ook super, zo met zo'n hele groep. En jij gaat vandaag zeker lekker shoppen met heel veel korting haha!

(en ik ben nog steeds onderweg daar naartoe hoor, op mijn driewieler :D )

Liefs, Maartje

• 26 December 2007 - 11:29

Maaike:

Ooh dat op de computer is stoer haha! Onze kerst was íets minder uitgebreid, maar wel gezellig (hoewel we je natuurlijk wel gemist hebben, nu had ik niemand om ruzie mee te maken aan welke kant van de tafel het snoer van het gourmetstel moest :O)

Have fun.
    Liefsliefs

• 26 December 2007 - 11:41

Nienke:

Heey grote nicht!

Mooi om te horen dat je het nogsteeds erg naar je zin hebt. Dat vakantie huis lijkt me niet verkeert, maar je reist volgens mij wel erg veel. Die '2e kerstdag' is wel heel anders dan hier in het koude landje, maar 50% korting heeft volgens mij niemand problemen mee;)

xXx Nienke

• 26 December 2007 - 11:44

Fam. Schoorl:

Hooi Wieteke

Volgens mij reis je in die paar maanden dat je daar bent meer dan 3 jaar in Nederland. Je ziet wel veel op deze manier. Is het niet zielig voor de lammetjes om ze bij de moeder weg te halen, of hebben ze daar geen last van?
    Prettige dagen en geniet ervan

Groetjes Theo, Ineke, Martijn

• 26 December 2007 - 15:03

Dutch Potatoe:

Dat je de eindsprint hebt gewonnen , wist ik wel.Je hebt genoeg conditie opgebouwd daar.Een geweldige ervaring om zo ver weg van de Barg Kerst te vieren.Blijf je je whole life herinneren.En mooie herinneringen!!.Wanneer ben jij en de familie nu eens klaar met de lammerarij?
    Wat je vertelde van het rijden in het weiland met de auto van Vaughn lijkt mij ook wel wat.Kan het ook met de L.R.?
    Geniet van de laatste dagen van 2007 en vol goede moed op naar 2008.
    Catch the hug by the SouthEastern wind.Just blow him out of the kitchendoor.
    With love and greetings to all of you
    P.S. Do you have some firewoorks?

Your Dutch Potatoe

• 26 December 2007 - 15:20

Hilde:

Heeey,,

Ik ben egt zo jaloers! Ik wil ook naar NZ!!! Alvast een gelukkig nieuw jaar hea ;) Nog heeeeel veeeeel plezier

xX Hilde

• 26 December 2007 - 22:22

Inge:

Heej Meis :)

fijn dat je het zo naar je zin hebt, ben wel een klein beetje jaloers. Dan kijk ik naar Lord of the Rings, en dan dnk ik "kutje..daar zit Wietje nu tussen :P:P"

Hier is het allemaal rustig..de kerst is geweest, op naar oud en nieuw.

Veel plezier nog daar..geniet maar volop!!

Dikke kus
    Inge

• 27 December 2007 - 09:36

JEM:

Fijn dat je zo genoten hebt in, ik neem aan, je zomerse rozen-rok. Moet ook een bijzonder gezicht geweest zijn jij al die sporten doen en sprinten in je gala.
    Hoe ging die veiling nu? ook een hele ervaring denk ik.
    Ben benieuwd hoe je oud en nieuw door komt. Weer met de hele familie?

Dikke knuf, JEM

• 27 December 2007 - 12:41

Jacqueline:

Hey Wietie,

volgens mij heb je een leuke Kerst gehad. Wat voor een huis gaat er gebouwd worden op de kavel? Een vakantiewoning voor de hele familie? Leuk hoor! Was het leuk, kerst in de zomer? Pettal is een braaf beest zo te lezen. Nog veel gekocht of was het zo druk dat je er je kont niet kon keren? (net zoals hier als er ergens een actie is!)
    Veel groetjes van iedereen hier en op naar 2008!

Liefs Jac.

• 04 Januari 2008 - 09:54

Roos:

r8°fggdggg0v ahjghj.46cvz d

roos heeft een zerepleister.

groeten,kus

• 04 Januari 2008 - 10:02

Mees:

7öilllllllllllllllllllmg,uuuuuuuuuurfggg6ts]4j+-uu*

• 05 Januari 2008 - 19:40

Danielle:

Hey nichtje. Leuk kerstverhaal, hoor. Ik lees wel dat je je daar echt vermaakt. Super! ;) Ben zelf maar 1 maandje "down under" geweest en vond het toen al veels te kort. Geniet er van en ga vooral door met ons je belevenissen te vertellen. ;)

Groetjes vanuit een druilerig Antwerpen.;)

Danielle

• 08 Januari 2008 - 10:21

Margot:

Hey nichie! Zo te lezen heb je de tijd van je leven daar, wauw! Ik heb even bijgelezen want heb niet zo trouw je weblogje gevolgd, sorry.. Maar vind het erg leuk om te lezen dus ik hou je in de gaten! ;-)

Je wil vast niet meer terug, zoals je hostsis al schreef.. Geniet ervan, voor je het weet is voorbij!

We keep in touch

Lievz van je nicht Margot

PS: mijn emailadres is margotwit@hotmail.com, mijn yahoo-adres lees ik bijna nooit meer

• 08 Januari 2008 - 10:21

Margot:

Oh en nog een heeeeel gelukkig en gezond 2008, maar ik denk dat dat wel gaat lukken :-D

X